Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Тотнъм надхитри Сити и спечели три точки у дома

Спорт

Тотнъм надхитри Сити и спечели три точки у дома

Тотнъм надхитри Сити и спечели три точки у дома - Tribune.bg
Снимка:

"Шпорите" се наложиха с 2:0 над "гражданите"

Тотнъм спечели с 2:0 домакинството си на Манчестър Сити в двубой изпълнен с емоции и много напрежение. „Гражданите“ доминираха сериозно през първите 45 минути, като гостите уцелиха греда, а и имаха шанс да открият резултата от дузпа, която обаче бе изпусната от Гюндоган. Червен картон на Зинченко наклони взените в полза на „шпорите“, които стигнаха и до два гола. Дебютантът за лондончани Стивън Бергвайн се отчете с гол (63), а второто попадение бе дело на кореецът Сон (71). След успеха Тотнъм вече има 37 точки и измести петия Шефилд. Сити остава на втора позиция с 51 точки.

Двубоят започна на високи обороти, като още в 8-ата минута Сити можеше да поведе, но Де Бройне стреля неточно от малък ъгъл. Секунди след това удар на Агуеро от 10-ина метра бе блокиран от бранител.

В 12-ата Отаменди върна топка към Едерсон, а вратарят на гостите трябваше да излиза и да изчисти, преди Моура да стигне до нея.

В 13-ата минута Стърлинг влезе остро в краката на Деле Али и реферът му показа жълт картон. Прегледано бе и видеоповторение, за да се види дали картонът не трябва да е с червен цвят, но Марк Дийн не промени решението си.

Шут на Де Бройне от сериозна дистанция в 25-ата можеше да донесе проблеми за Юго Лорис, ако топката не бе попаднало право в стража на „шпорите“.

В 27-ата Марез се възползва от грешка в изнасянето на топката и подаде на Агуеро, който прати към долния ляв ъгъл, Лорис реагира добре и отклони леко с крак, след което топката се отби в гредата.

В 37-ата минута Стърлинг падна в пеналта след контакт с Орие, играта обаче бе спряна чак след две минути, за да бъде отсъдена дузпа за Сити. Гюндоган изпълни много слабо наказателния удар и Лорис изби. Стърлинг пръв стигна до топката, но падна за втори път в наказателното поле, този път след опит за игра с топката на Юго Лорис. Контакт наистина имаше, но Марк Дийн не отсъди втора дузпа.

В добавеното време Марез изведе Стърлинг, той успя от аутлинията да извади към Агуеро, нападателят обаче не успя от няколко метра да обърне към вратата, където Лорис бе паднал на земята и нямаше да може да реагира.

Динамиката се запази и в първите минути на втората част. В 49-ата Тананга не се разбра с Лорис и двамата се сблъскаха, Агуеро прати към вратата, където от голлинията изби бранител. Последва пас към Гюндоган, който влизаше на скорост, но не намери целта от малка дистанция.

В 60-ата минута „гражданите“ останаха с човек по-малко. Марез изпълни нескопосано корнер и подаде на Хари Уинкс, който тръгна да организира контраатака и бе фаулиран в центъра от Зинченко, като украинецът получи втори жълт картон.

Три минути след изгонването на Зинченко гостите получиха нов удар. Моура центрира към Бергвайн, новото попълнение на „шпорите“ се наведе и успя да спре на гърди, след което прати топката с прецизен удар в левия ъгъл на вратата за 1:0.

В 71-ата Хюн-Мин осигури трите точки за тима на Жозе Моуриньо. Кореецът стреля от линията на големия пеналт, топката бе отклонена леко от Фернандиньо и влетя в левия ъгъл на вратата.

В края на двубоя техничен прехвърлящ удар на Де Бройне бе спасен от Лорис. В последната минута от добавеното време Санчес отклони с глава към собствената си врата, но гредата отново помогна на домакините.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати