Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА рискува да бъде изключен от БФС

Спорт

ЦСКА рискува да бъде изключен от БФС

ЦСКА рискува да бъде изключен от БФС - Tribune.bg

Вижте подробности

БФС може напълно законно да изхвърли от своите структури участвалите в пародийния "конгрес" на екипа на Димитър Бербатов в петък 76 клуба. Това е записано в член 28 от Устава на организацията, коментира за NOVSPORT известният футболен деятел и мениджър Петьо Костадинов. Сред 76-те е и ЦСКА, който беше представляван от изпълнителния си директор Филип Филипов.

"Всички те са нарушили устава на организацията, на която са редовни членове. И трябва да бъдат изключени без изключение, без да се гледа в коя група играят, класиране и т.н. Това се отнася и за отбора на Литекс, който бе настанен в центъра на София. Заради тях преди 6 години държавата се обърна наопаки. Умъртви се най-титулованият и обичан отбор в България, като това стана още по-болезнено на датата 9 септември...Същият Боби Михайлов, срещу когото сега скачат, изпълни това упражнение. Ако аз управлявах футбола, щях от понеделник да пусна жалби в съда срещу всички участници в тази гротеска в петък. Не трябва да има милост към никой, който е нарушил устава. Та Чеферин не се церемони с Аниели и Перес, когато тръгнаха да заобикалят УЕФА. Това е - като не спазваш правилата те изхвърлят", допълни той.

Петьо Костадинов недоумява и за действията на спортния министър Радостин Василев. "Не мога да разбера, защо в деня, когато се провежда Световно първенство по лека атлетика и ние имаме само един участник, което е позорно, Василев обикаля НДК като някакъв наблюдаващ, като пъдар...С плевенската му главица не може да си представи какво може да се случи, ако посегне на БФС". Известният футболен деятел счита, че екипът на Бербатов е допуснал фатална грешка на конгреса през октомври. "Тогава след гласуването за президент доста хора си тръгнаха. Ако имаха нужния рефлекс, щяха да останат в залата с тези клубове, които ги подкрепяха. И щяха да изберат само свои хора в Изпълкома! Но това са елементарни хора и аз не искам елементарни хора да управляват системата, в която и аз участвам", заяви Костадинов.

Той обясни, че в Устава на БФС е записано кой може да насрочва конгрес - това е Изпълкомът или ако има искане на 1/3 от клубовете. "Изпълкомът го отмени, а решение на съда за подписката няма. Още повече, че няма решение и по жалбите от екипа на Бербатов за конгреса през октомври. Докато няма решение по всичко това, няма как да има конгрес на БФС", каза той.   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати