Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА постави срок на държавите да решат за футбола

Спорт

УЕФА постави срок на държавите да решат за футбола

УЕФА постави срок на държавите да решат за футбола - Tribune.bg
Снимка:

Футболът в почти всички първенства на Стария континент е спрян от средата на март заради пандемията от Covid-19

Европейските футболни лиги получиха краен срок до 25 май да информират Европейската асоциация (УЕФА) за плановете си за бъдещето на сезон 2019/2020 г., съобщава Ройтерс.

Футболът в почти всички първенства на Стария континент е спрян от средата на март заради пандемията от Covid-19 и все още няма яснота кога ще стартира отново. От друга страна УЕФА иска да започне планирането на програмата си за следващия сезон, който трябва а завърши с финалите на европейското първенство по футбол, което също бе отложено с година заради разпространението на Covid-19.

В писмо до националните федерации президентът на централата Александър Чеферин пише, че всяка лига, която реши да не довършва сезона, трябва да предостави списък на базата на спортни критерии с отборите, които се класират за Евротурнирите за сезон 2020/2021, като това също трябва да стане до 25 май. От УЕФА не крият желанието си всички първенства да бъдат доиграни до края на юли, а това да даде възможност за довършване на Шампионската лига и Лига Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати