Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА постави срок на държавите да решат за футбола

Спорт

УЕФА постави срок на държавите да решат за футбола

Снимка:

Футболът в почти всички първенства на Стария континент е спрян от средата на март заради пандемията от Covid-19

Европейските футболни лиги получиха краен срок до 25 май да информират Европейската асоциация (УЕФА) за плановете си за бъдещето на сезон 2019/2020 г., съобщава Ройтерс.

Футболът в почти всички първенства на Стария континент е спрян от средата на март заради пандемията от Covid-19 и все още няма яснота кога ще стартира отново. От друга страна УЕФА иска да започне планирането на програмата си за следващия сезон, който трябва а завърши с финалите на европейското първенство по футбол, което също бе отложено с година заради разпространението на Covid-19.

В писмо до националните федерации президентът на централата Александър Чеферин пише, че всяка лига, която реши да не довършва сезона, трябва да предостави списък на базата на спортни критерии с отборите, които се класират за Евротурнирите за сезон 2020/2021, като това също трябва да стане до 25 май. От УЕФА не крият желанието си всички първенства да бъдат доиграни до края на юли, а това да даде възможност за довършване на Шампионската лига и Лига Европа.  


Етикети УЕФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още