Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Англия увеличиха наказанието за расизъм във футбола

Спорт

В Англия увеличиха наказанието за расизъм във футбола

В Англия увеличиха наказанието за расизъм във футбола - Tribune.bg
Снимка:

Минималната санкция от новия сезон ще е спиране на състезателни права за 6 мача

Английската футболна асоциация увеличи задължителната минимална забрана за първо-провинили се, които са намерени за виновни в дискриминационно поведение от пет на шест мача преди старта на сезон 2019-2020.

Мярката се предприема след годишен доклад от британското антидискриминационно звено Kick It Out, което показа ръст от 43% според доклади за обиди на расова основа в английския футбол през изминалата кампания. Челси наложи доживотна забрана на свой привърженик миналата седмица за расистките обиди към крилото Рахийм Стърлинг по време на двубоя срещу Манчестър Сити от Висшата лига. ФИФА увеличи двойно минималната си забрана за прояви на расизъм до десет мача миналия месец.

Наказанието на ФА от шест мача може да бъде увеличено „в зависимост от допълнителни утежняващи фактори“, като е и в разговори с различни собственици относно това как най-добре да се справи с дискриминацията както на игрището, така и извън него. „Като част от това, ФА преразглежда минималното наказание за доказани прояви на расизъм по време на мачове, търсейки положително и ефективно решение на проблема“, споделиха от ФА в свое изявление.

Футболната асоциация разкри още, че е оторизирала главните съдии да показват на мениджъри и хора от треньорския щаб жълти и червени картони, които представляват съответно предупреждения и изгонвания. Всеки един член на технически щаб, който получи четири жълти картона по време на сезон, ще получи автоматично един мач наказание край страничната линия, докато за осем наказанието ще е двойно. Лице, което получи 16 жълти картона този сезон ще бъде обвинено в неприемливо поведение и ще се изправи пред Независима регулаторна комисия. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети расизъм

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати