Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юбилейно издание на регатата „Кор Кароли“ (СНИМКИ)

Спорт

Юбилейно издание на регатата „Кор Кароли“ (СНИМКИ)

Шампионите бяха наградени от министър Красен Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в 20-то юбилейно издание на международната ветроходна регата “Cor Caroli iCard”. Яхта “Espresso Martini” с шкипер Павлин Надворни спечели ценния приз “Синя лента”, след като завърши с най-бързо реално време всички пет гонки. В оспорваната надпревара втори се нареди екипажът на “LZ Yachting 1991” с шкипер Лъчезар Братоев от “Ултрамарин Варна”. В състезанието, което стартира от Бургас и премина през Св. Влас, се включиха близо 40 ветроходни яхти с дължина на корпуса от 7 до 15 м и около 250 души екипаж. Във финалния ден се проведоха три гонки във Варненския залив в чест на празника на морската ни столица.

“Ветроходните спортове са част от магията на морските градове. Мисията на “Cor Caroli iCard” е да допринесе за развитието не само на ветроходството, но и на местната общност. Събитието има важно значение за популяризирането на красивия воден спорт, свързан с екипна работа, състезателен дух и стремеж към високи постижения. Нека Богородица да закриля всички Вас, а Свети Николай да донесе вятър в платната Ви”, заяви министър Кралев по време на церемонията по награждаването.

Кралев поздрави призьорите във всички класове на регатата за достойното представяне и интригуващата надпревара, която предложиха на любителите на този красив морски спорт. Той адмирира и усилията на организаторите от фондация “Кор Кароли” за перфектното провеждане на състезанието.

След четири дни на оспорвана битка в клас IRC 1 на първо място се класира яхта “PETRA” с шкипер Никола Дуков от клуб “Понтос Варна”. В клас IRC 2 първи са “WASABI DENTAPRIME”-Валентин Николов, “Черноморец Бургас”. Първи в крайното класиране на клас IRC 3 са “UK SAILMAKERS”-Атанас Иванов, “Порт Бургас”. Първенци в клас ORC A станаха ветроходците от яхта “LZ Yachting 1991”-Лъчезар Братоев, “Ултрамарин Варна”, а в клас ORC B триумфираха “WASABI DENTAPRIME”. Клас ORC C беше спечелен от “Sundowner”-Дамян Петков, “Порт Бургас”, а в ORC CP първата позиция беше за “Mint Milk”-Калин Георгиев, “Кап. Г. Георгиев-Варна”. В клас Conrad 25 R победата грабна екипажът на “Albeiro”-Венцислав Мазаков,“Черно море Бриз”. Наградите в отделните класове бяха връчени от Кристиан Димитров - директор на Дирекция “Спорт” към Община Варна и представители на спонсорите на надпреварата.

Съорганизатори на тазгодишното издание на регатата бяха Община Варна, Община Бургас, ЯК “Кап. Г. Георгиев - Порт Варна” и ЯК “Порт Бургас”.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети