Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Завърши Втория детски футболен турнир за Купа "Възраждане" 2019

Спорт

Завърши Втория детски футболен турнир за Купа "Възраждане" 2019

Завърши Втория детски футболен турнир за Купа Възраждане 2019 - Tribune.bg
Снимка:

Победители станаха малките футболисти на ПФК Славия

Завърши Втория детски футболен турнир за Купа „Възраждане“ за деца, родени през 2009 г., който се провежда по инициатива и под патронажа на кмета на район „Възраждане“ Савина Савова. В оспорвана надпревара на терена на многофункционалния спортен комплекс „Спортна София 2000“ в „Зона Б-5“ 6 детски футболни отбра се състезаваха, а градуса на емоциите многократно надвишаваше високите летни градуси.

Кметът на район "Възраждане" Савина Савова откри Втория детски футболен турнир за Купа "Възраждане" и пожела на малките футболисти да са здрави, да спортуват, да четат и да имат безгрижно и щастливо лято, а в този турнир да побеждават и да се забавляват. Тя пожела на участниците в турнира, той да премине в духа на феър плей и най-добрите да победят. Савина Савова подчерта, че турнирът се провежда за втора поредна година и целта на район "Възраждане" е да даде възможност на най-малките спортисти да участват в състезания, да се популяризира футбола като спорт, здравословния начин на живот и толерантността и уважението към противника.

Главният секретар на ММС Асен Марков поздрави участниците в спортната надпревара и им пожела победи. Независимо кой ще победи в този турнир, всички са победители. Победите идват с постоянство, упоритост и себеотдаване, каза още Асен Марков.

Владимир Стоянов, председател на ФК "София спорт" и организатор на турнира благодари на кмета на район"Възраждане" Савина Савова за ползотворното партньорство и подкрепа за провеждането за втора поредна година на този турнир, който се организира от ФК "София Спорт" в партньорство с район "Възраждане" и подкрепата на БФС и с финансовата подкрепа на Столична община - Програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2019 г. и се реализира в подкрепата на инициативата "София - европейска столица на спорта".  Владимир Стоянов благодари на всички, които до момента са помогнали  и са дарили средства за лечението на 12-годишния Александър Недков от ФК „София спорт“, който е диагностициран с левкемия и се бори за живота си.

И като на всяко състезание имаше купи, медали и грамоти за всички.  Купа "Възраждане" 2019 на Втория детски футболен турнир беше завоювана от малките футболисти на ПФК "Славия". На второ място достойно се представиха състезателите на ФК "София спорт", които стигнаха на финала благодарение на точното попадение на съотборника си Сава Фурнигов, който получи приза "Най-полезен играч на турнира" . Купите и медалите на малките призьори връчи кмета на район "Възраждане" Савина Савова. Отборът на ПФК "Славия" получи призът на турнира за "Феър плей". „Голмайстор на турнира“ с 3 точни попадения стана Георги Сапунджиев от отбора на „София спорт“.  За бронзовите медали се пребориха малките футболисти на ОФК "Миньор"- Перник, които надиграха и оставиха на 4-то място с резултат 2:0 другия пернишки отбор ФК "Металург".  На 6-то място се класира отбора на ФК "Олимпиец", който отстъпи в оспорвана играс 2:3 от ПФК "Септември", които заеха 5-то място.

Кметът на район „Възраждане“ Савина Савова поздрави участниците и им пожела щастливо лято, успехи на спортните терени и ценни приятелства.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети