Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борисов към Додон: Разглеждаме над 60-хилядната българска общност в Молдова като мост на приятелство

Свят

Борисов към Додон: Разглеждаме над 60-хилядната българска общност в Молдова като мост на приятелство

Борисов към Додон: Разглеждаме над 60-хилядната българска общност в Молдова като мост на приятелство - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов разговаря с президента на Молдова Игор Додон

България и Молдова се възприемат като важни и приоритетни партньори, доказателство за което е и активният диалог на високо и най-високо равнище през последните години. Това заяви министър-председателят Бойко Борсов по време на разговора си в Мюнхен с президента на Молдова Игор Додон. Двамата се срещат за втори път в рамките на година, като предишният им разговор се състоя през март 2019 г. на Седмия глобален бакински форум в Азербайджан.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна традиционно доброто ниво на сътрудничество между България и Молдова. Българският министър-председател посочи, че за нашата страна Молдова е традиционен външноикономически партньор и имаме готовност за разширяване на икономическите връзки. По думите на Борисов е необходимо да се предприемат стъпки, с които да бъде преодолян спада в двустранния стокообмен. Възможна мярка в тази посока според премиера е активизирането на Междуправителствената българо-молдовска комисия за икономическо сътрудничество.

В рамките на разговора министър-председателят Бойко Борисов акцентира върху българската общност в Молдова, която по думите му е естествена връзка между двете страни. „Разглеждаме над 60-хилядната българска общност в Молдова като мост на приятелство и сътрудничество“, изтъкна Борисов. Премиерът изрази признателност за толерантната политика на молдовските власти към нея и потвърди готовността на българската страна да работи със своите молдовски партньори за подобряване на благосъстоянието ѝ.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема