Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борисов: Трябва да се подготвим за Брекзит без сделка

Свят

Борисов: Трябва да се подготвим за Брекзит без сделка

Борисов: Трябва да се подготвим за Брекзит без сделка - Tribune.bg
Снимка:

Британските депутати отново казаха „не“ на споразумението

„ЕС положи много усилия и време по сделката за излизане на Великобритания и си свърши работата. Сега трябва да сме готови на сценарий сделка да няма“. Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. Коментарът му е по повод все по-сложната ситуация около излизането на Лондон от ЕС.

Вчера британските депутати отново казаха „не“ на сделката, постигната от британския премиер Тереза Мей и европейските лидери, които договориха промени по договора.

Сега Великобритания има две възможности – излизане без сделка или отлагане на датата за Брекзит. Решението отново е в ръцете на британските депутати.

В края на февруари премиерът Борисов разговаря по телефона с британския си колега Тереза Мей и подчерта важността за постигане на сделка, която да запази добрите отношения между Лондон и ЕС. По време на разговора тогава българският премиер засегна и темата за статута на гражданите след Брекзит. Тогава Борисов отбеляза, че тази тема е от голямо значение за България, с оглед големия брой българи в Обединеното кралство, и британски граждани у нас.

Премиерът винаги е подчертавал, че „разводът“ ще бъде тежък и за двете страни и е предупреждавал за тежките последици.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още