Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. CNN: Двойник на убития Кашоги напуска консулството в Истанбул

Свят

CNN: Двойник на убития Кашоги напуска консулството в Истанбул

CNN: Двойник на убития Кашоги напуска консулството в Истанбул - Tribune.bg
Снимка:

На запис мъж, преоблечен с дрехите на журналиста, напуска консулството в Истанбул

Телевизионният канал CNN разпространи видео, на което един от заподозрените за убийството на саудитския журналист напуска сградата на консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, облечен в дрехите на Джамал Кашоги. Мъжът е използвал изкуствена брада и очила, за да се доближи максимално до външния вид на Кашоги. Той е напуснал посолството през задния вход.

Предполага се, че това е Мустафа ал Мадани. По данни на CNN, мъжът, преоблякъл се като журналиста на The Washington Post, е пристигнал от Саудитска Арабия в състава на група от 15 души, които са съпричастни към изчезването на журналиста.

В същия ден няколко часа по-късно имитаторът на Кашоги е бил забелязан около джамия от камери за видеонаблюдение. Първоначалната версия на правителството на Саудитска Арабия бе, че журналистът е жив. На по-късен етап с признанието на кралството за „разразил се юмручен бой“ в консулството в Истанбул, бе съобщено, че не е било планирано журналистът да бъде убиван, а само да бъде върнат в Рияд. По време на разговора с него, обаче, пратениците на специалните служби на кралството започнали да заплашват Кашоги, обещавайки да го инжектират с наркотици и отвлекат. Журналистът успял да се изкопчи от ръцете на мъжете и започнал да вика за помощ, твърди неназован източник. В този момент групата изпаднала в паника, запушили устата на Кашоги, „престарали са се“ и го убиват чрез задушаване. След това един от убийците облича дрехите на журналиста и напуска консулството, за да може камерите да заснемат как журналистът напуска сградата. В същото време тялото на убития било увито в килим и откарано на 90 километра от Истанбул, твърди източникът от Рияд. Според него било планирано журналистът да бъде върнат в кралството като дисидент. За това са били подготвени и съответните документи.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още