Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Мадуро предложи нови избори – парламентарни

Свят

Мадуро предложи нови избори – парламентарни

Мадуро предложи нови избори – парламентарни - Tribune.bg

Поредна провокация видяха от опозицията във Венецуела

Венецуелският президент Николас Мадуро предложи нови избори, но не президентски, а парламентарни, съобщават международните информационни агенции. "Вие искате избори? Вие искате предсрочни избори? Ще имаме парламентарни избори", казал той на проправителствен митинг.

Осемдневният краен срок за венецуелския президент Николас Мадуро да обяви нови избори, поставен му от седем държави от ЕС, изтича днес. След изтичането му Великобритания, Белгия, Германия, Испания, Португалия, Холандия и Франция са заявили, че ще признаят за президент на Венецуела опозиционния лидер Хуан Гуайдо.

Снощи Мадуро определи исканията на европейските държави за „безочливи“ и отново подчерта, че той е законният държавен глада.

"Мадуро не е президент и т.нар. Учредително събрание няма легитимност, няма стойност", обяснява опозиционният депутат Армандо Армас. Според него ходът на Мадуро е поредната провокация.

Гуайдо се самопровъзгласи за нов временен президент, "закле" се пред хората на улицата. За броени часове получи подкрепата на десетки западни държави, начело със САЩ. В отговор действащият президент Николас Мадуро обяви случващото се за преврат и скъса дипломатическите отношения с Вашингтон.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати