Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Министерството на правосъдието на САЩ проверява дейността на сина на Байдън в Украйна

Свят

Министерството на правосъдието на САЩ проверява дейността на сина на Байдън в Украйна

Снимка:

Министерството на правосъдието на САЩ изиска информация за дейността на Хънтър Байдън – син на Джо Байдън, в повече от 20 различни компании и организации, включително украинската „Burisma“. Информация за това разпространи днес агенция АП, позовавайки се на източник, запознат с данъчната проверка срещу Байдън – младши.

Според източника, пожелал анонимност, в момента правосъдното министерство проучва различни финансови въпроси, свързани с Хънтър Байдън, включително дали той и обкръжението му са нарушили закона за данъците и прането на пари при бизнес отношенията си с чужди държави.

Информаторът на АП не уточнява дали работата на Хънтър Байдън в украинската компания е във фокуса на федералното разследване или прокурорите просто търсят информация за всички източници на неговите доходи през последните години. Според съобщенията, Министерството на правосъдието на САЩ е изискало информация за бизнес отношенията на Хънтър Байдън с Китай.

Според доклада на сенатската комисия по вътрешна сигурност и финанси, публикуван в края на септември, Хънтър Байдън, семейството и бизнес партньорите му в течение на няколко години са получили „милиони долари със съмнителен произход от чуждестранни граждани“. Авторите на документа посочват, че става въпрос за потенциална престъпна дейност, свързана с „транзакции между Хънтър Байдън и украински, руски, казахски и китайски граждани“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още