Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ООН: Има опасност от възраждане на ИД заради военната операция в Сирия

Свят

ООН: Има опасност от възраждане на ИД заради военната операция в Сирия

ООН: Има опасност от възраждане на ИД заради военната операция в Сирия - Tribune.bg
Снимка:

Всяка нова военна кампания може да доведе до липса на сигурност и хаос, посочват от Международната независима комисия за разследване на конфликта в Сирия

Военната кампания и ескалацията на насилието в северната част на Сирия могат да доведат до възраждане на терористичната организация Ислямска държава (ИД), се казва в заявление на Международната независима комисия за разследване на конфликта в Сирия към ООН.

Всяка нова военна кампания може да доведе до липса на сигурност и хаос, рисковани ситуации, които могат да доведат до възраждането на ИДИЛ.

Комисията призовава страните в конфликта да възобновят диалога и да осигурят на първо място защитата на мирното население по време на бойните действия, пише БГНЕС.

Върховният комисар на ООН за бежанците публикува по-рано изявление, в което предупреждава за възможен ръст на броя на бежанците във връзка с началото на военната операция в Северна Сирия.

Сирийската обсерватория за правата на човека (СОПЧ) съобщи за повече от 60 000 души, напуснали граничните райони на Рас ал Айн, Тал Абяд и Дербасие, които са под ударите на турските военни.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема