Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна

Свят

Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна

Столтенберг: НАТО няма да изпраща войски в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

НАТО няма да изпраща войски в Украйна, това е заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от CNN.

От Белия дом също заявиха, че президентът Джо Байдън няма намерение или желание да изпраща американски войски в Украйна.

„НАТО ще изпрати отговорите си на руския проект за споразумения за гарантиране на сигурността успоредно със САЩ“, заяви още генералният секретар на Северноатлантическия алианс.

„В момента завършваме предложенията на НАТО - писмен документ, който ще изпратим по-късно тази седмица. Ще направим това паралелно със САЩ“, уточни Столтенберг.

Според него НАТО няма да прави компромис с Русия по въпроса дали определени държави имат право да се присъединят към алианса. Генералният секретар подчерта, че Алиансът смята за възможно да проведе дискусии с Русия по контрола на въоръженията, осигуряването на прозрачност на военните учения, механизмите за намаляване на риска и други теми, свързани с европейската сигурност.

„Ние не сме готови да правим компромиси с основни принципи като правото на всяка страна да определя своя път и да решава в кои споразумения за сигурност да участва“, каза Столтенберг.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати