Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. СЗО официално нарече китайския коронавирус COVID-19

Свят

СЗО официално нарече китайския коронавирус COVID-19

Снимка:

Досега вирусът е заразил над 43 000 души и смъртността му вече е надминала тази на епидемията SARS през 2003 г.

Коронавирусът, който уби повече от 1 000 души, беше наречен COVID-19 – което е официално преименуване от предишното му име 2019-nCoV.

Името му беше потвърдено от генералния директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус по време на ежедневния брифинг за огнището, информира Евронюз.

Дискутирайки причините за решението, той каза: „Трябваше да намерим име, което не се отнася до географско местоположение, животно, индивид или група хора и което е лесно произносимо и може лесно да се свърже с болестта“.

„Наличието на име ни дава стандартен формат, който да използваме за бъдещи огнища на коронавирус“, допълни той. Докато някои страни засилиха усилията си за овладяване на вируса, броят на смъртните случаи надмина 1 000.

Досега вирусът е заразил над 43 000 души и смъртността му вече е надминала тази на епидемията SARS през 2003 г.  


Коментари (1)

Linda Mark Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му изплатите навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
20.02.2020 01:04 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още