Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Талибаните връщат Министерството на порока и добродетелта

Свят

Талибаните връщат Министерството на порока и добродетелта

Снимка:

Новата власт в Афганистан ще спазва стриктно шериата. Служебното правителство дори възнамерява да възобнови дейността на Министерството на порока и добродетелта. Това съобщават западни медии.

Ведомството разполага с религиозна полиция, за да се разхожда по улиците и да проверява поведението на хората.

Служителите на това министерство могат безмилостно да налагат ограничения върху поведението на жените и мъжете чрез публични побои и лишаване от граждански свободи.

При акциите им в миналото жените са били бити за нарушения като показване на китките на ръцете, показване на глезените, гримиране и излизане от дома без придружител-мъж, който да е техен близък роднина. Мъжете също са били – те са били бити, ако решат да си подстрижат или премахнат брадата.

Преди ден стана ясно, че по време на лекциите в университетите жените и мъжете ще стоят в една зала, но ще ги разделят завеси.

През 2006 година тогавашният президент Хамид Карзай беше широко критикуван, заради това, че се поддаде на натиска и разгледа за кратко предложенията за възстановяване на Министерството на порока и добродетелта под някаква форма.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още