Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тереза Мей в търсене на междупартиен консенсус по Брекзит

Свят

Тереза Мей в търсене на междупартиен консенсус по Брекзит

Тереза Мей в търсене на междупартиен консенсус по Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

Започна срещи с депутатите

Малко след като оцеля при вот на недоверие, британският премиер Тереза Мей започна отново да работи в търсене на решение по казуса с Брекзит. В момента тя се надява на междупартиен консенсус. Затова и започна срещи с депутати от всички партии. Тя вече се срещна с представители на Либералните демократи, Шотландската национална партия и партията на Уелс "Плайд камри".

„Това няма да бъде лесна задача, но депутатите знаят, че имат задължението да действат в интерес на нацията, да постигнат консенсус и да свършим работата", каза Мей и призова всички да загърбят личните си интереси.

Лидерът на Лейбъристите Джеръми Корбин, обаче, отказа да се срещне с премиера и да води дебат по темата. Макар и да изказа своето разочарование от решението на Корбин, Мей посочи, че вратите на „Даунинг стрийт“ 10 остават отворени.

В понеделник британският премиер трябва да представи План Б за действия. Според експерти вариантите около които ще се фокусира Мей в момента са промяна на част от споразумението или втори референдум, като и двете опции имат привърженици.

Остава и вариантът за излизане на Лондон от ЕС без сделка, но това е най-нежеланият вариант.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати