Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Тръмп: НАТО да се разшири в Близкия Изток и да се казва NATOME

Свят

Тръмп: НАТО да се разшири в Близкия Изток и да се казва NATOME

Снимка:

Американският президент искал повече войски на НАТО в Близкия изток

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че НАТО трябва да се разшири и да включва и държави от Близкия Изток. Той дори предложи и ново име за 70-годишния алианс: „НАТОМЕ“ съкратено от НАТО и Middle East („Близкия Изток” - англ.), съобщава БГНЕС.

"Какво красиво име - НАТОМЕ, каза Тръмп в четвъртък, произнасяйки го, така че да се получи игра на думи: "НАТО – и - Аз".

В реч пред репортери в Белия дом по време на събитие Тръмп заяви, че САЩ са стъпкали бойците от Ислямска държава, премахвайки контрола им над територията и убивайки лидера им Абу Бакр ал Багдади. „Направихме на Европа голяма услуга“, каза той.

„Мисля, че НАТО трябва да се разшири и да включим Близкия изток, абсолютно. ... В момента тежестта е върху нас и това не е справедливо", заяви американският президент.

Тръмп каза, че иска да види повече войски на НАТО в Близкия изток, тъй като проблемите там са международни. Той съобщи, че е обсъдил ролята на НАТО по време на телефонен разговор с генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.

„Мисля, че всъщност /Столтенберг – бел. ред./, беше развълнуван от това”, каза още Доналд Тръмп.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още