Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Заев и Ципрас – сред фаворитите за Нобеловата награда за мир

Свят

Заев и Ципрас – сред фаворитите за Нобеловата награда за мир

Заев и Ципрас – сред фаворитите за Нобеловата награда за мир - Tribune.bg
Снимка:

Ниската активност на референдума намалила шансовете

Премиерите на Македония и Гърция са сред фаворитите за Нобеловата награда за мир. Зоран Заев и Алексис Ципрас биха били „идеалните“ кандидати според Виктор Нумелин, специален редактор за Нобеловите награди на шведската информационна агенция ТТ, съобщава БНТ.

„Би било идеално наградата за мир да бъде дадена например на премиерите на две страни или на някого другиго, който е преговарял. На тях им харесва ситуацията, в която някои преговарят, достигат до споразумение, поставят го на масата, вместо да се опитват да разрешават някаква военна криза или санкции“, казва журналистът.

Ниският процент на участие в референдума в Република Македония прави нещата по-трудни, но нищо не е изключено.

„Трудно е да се каже кой е кандидат и кой не. Публична тайна е, че (имената им) се споменават за наградата. Всяка година се правят много предположения и дискусии за това кой ще вземе наградата и на коя област (членовете на комисията) биха искали да обърнат внимание. Тази година говорим много за Корейския полуостров, за положението с миграцията, за ситуацията между Гърция и Македония с преговорите между тях“, заявява шведският журналист.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още