Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Адвокат: Еврокандидатурата не спасява Банева от ареста

Закон и ред

Адвокат: Еврокандидатурата не спасява Банева от ареста

Снимка:

Олигарсите явно не са знаели за промените в Изборния кодекс

Кандидатирането на Евгения Банева за евродепутат не означава автоматичното ѝ освобождаване от ареста. Това обясни адвокат Марин Марковски пред Нова ТВ. 

„Няма пречка Банева да се кандидатира за евродепутат от ареста, но от това не следва да бъде освободена, тъй като се е кандидатирала, след като вече е била привлечена като обвиняема”, обясни Марковски. 

Кандидатът за ЕП има право по закон да използва телефон и компютър в килията си, но при строг контрол. Семейство Баневи очевидно имат достъп до Интернет, тъй като Николай Банев обяви кандидатурата на съпругата си за евродепутат именно през Фейсбук от килията си.

Постовете на олигарха продължиха дори и след откриването на телефона му от прокуратурата. От там уточниха, че той е комуникирал и със съпругата си, но в нейната килия така и не бе открит телефон.

Проф. Михаил Константинов също потвърди думите на Марковски, че не следва Евгения Банева да бъде освободена от ареста.

„Нека да е ясно, че от няколко години насам, човек не може да се позове на този имунитет и не трябва да напуска ареста“, поясни той и изказа мнението, че семейство Баневи не са знаели за промените в Изборния кодекс.

Баневи са обвинени за ръководене и участие на организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, недеклариране и неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.  

 

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още