Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Николай Банев: Подкрепете Евгения за евродепутат

Закон и ред

Николай Банев: Подкрепете Евгения за евродепутат

Снимка:

Инициативен граждански комитет издига кандидатурата, съобщи олигархът във Фейсбук

„Инициативен граждански комитет издига кандидатурата на Евгения Златева Банева за участие в изборите за Европейски парламент.“ Този статус се появи на стената във Фейсбук на обвиняемия олигарх Николай Банев преди минути.

Банев кани всички приятели, съмишленици, близки и роднини да подкрепят нейната кандидатура за евродепутат. „Кандидатура на образована и интелигентна жена-юрист, владееща перфектно английски и френски език, майка на три деца, бизнес дама, притежаваща всички качества на европейски ангажирана личност“, пише Банев.

Както Tribune.bg писа, преди дни Банев обяви предизборна политическа кампания от килията. „Основата на предизборната платформа“ беше положена от олигарха във Фейсбук. Обвиненият за тартор на престъпна група щял да спасява народа, стана ясно още от статуса му.

За да се яви милионерът арестант с комитет на изборите, трябва просто да има трима души, които да основат инициативния комитет, гласи законът. И да внесе депозит, който е 100 лева, както и нужното количество подписи за подкрепа на кандидата.

По закон всички кандидат-депутати имат имунитет и трябва да бъдат на свобода, ако нямат влязла в сила присъда.

Подобно "излизане от ареста" на обвинени не е прецедент. Бизнесмените от Дупница Братя Галеви напуснаха зандана през 2009 г., за да водят кампанията си за депутати.

Банев попадна в килия в края на октомври. Беше арестуван във Франция, по-късно екстрадиран в България. В ареста е и съпругата му Евгения. Банев получи обвинение като лидер на организирана престъпна група за пране на 1,3 млрд. лв. и данъчни престъпления. Обвинени за участници в групата са съпругата му Евгения и майка му – Мария.  

 


Коментари (10)

Роси ХА-ха този и за депутат ли ще се явява, паляк
03.02.2019 14:12 / Отговор
КАКА КУРИ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА ТО БИВА НАГЛОСТ,НО ЧАК ПЪК ТОЛКОВА!ДА ВИ РАЗСТРЕЛЯТ ЩЕ ВИ Е МАЛКО!
03.02.2019 15:29 / Отговор
ина Тези са безочливо ибезсъвест.Колко пъти тази кандидатка помисли за хората на който иска да гласуват за нея?Колко пъти направи дарение като майка на дете нуждаещи се от помощ?Да си стискаш милионите и сега да искаш помощ е кощунство?Какво ще правиш в евро парламента?
03.02.2019 17:00 / Отговор
Krasi Наглостта на някои хора разбива представата ми за възможно !
03.02.2019 17:09 / Отговор
Готения Този продължава да се гаври с хората,но всичко един ден се връща,за съжаление ,че такива като този са доста
03.02.2019 17:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още