Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Българка, жертва на трафик за хора в Италия: Когато ме биеха, се надявах някой да ме спаси

Закон и ред

Българка, жертва на трафик за хора в Италия: Когато ме биеха, се надявах някой да ме спаси

Българка, жертва на трафик за хора в Италия: Когато ме биеха, се надявах някой да ме спаси - Tribune.bg
Снимка:

24-годишната жена е подлагана на нечовешки мъчения

Млада българка, станала жертва на трафик на хора в Италия, разказа за ужаса, който е преживяла. Историята ѝ трогна цяла Италия, предава Нова ТВ. 24-годишната ни сънародничка, която бе представена като Стефания, разказа за преживяното по време на среща с президента Серджо Матарела, организирана по повод Международния ден на жените.

Преди седем години младата жена заминава за Италия. Едва на 17 години е. Отива с обещание за работа от приятели на родителите ѝ.

Оказало се обаче, че ще трябва да проституира и да търпи нечовешки мъчения. Сводници отрязали ушите ѝ и оскубали косата ѝ. ”Имах дупки по корема от токовете, с които ме ритаха. Бях без уши и с белези по лицето. Когато ме биеха, се надявах някой да види и да ме спаси. Когато след месеци видях да идват карабинери, се почувствах наистина щастлива”, сподели Стафания пред президента Матарела и присъстващите на срещата, много от които се просълзиха, слушайки историята на българката.

В момента живее под протекция, след като била спасена от католическата общност на името на Папа Йоан XXIII. Спасителите ѝ споделят, че когато я намират, тя изглеждала като изляла от концлагер. След лечението ѝ католическата общност поема грижите за нея. В момента българката е полуглуха, но е успяла да си намери работа и да се възстанови.

„За цивилизоваността на едно общество се съди по състоянието на жените в него. Сексуалната експлоатация за съжаление е широко разпространена престъпна практика. Добре е да се нарече с точното ѝ име: робство. Това е позорното робство на нашия век”, коментира италианският държавен глава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети