Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Спецпрокуратура иска отмяна на пускането от ареста на Иванчева и Петрова

Закон и ред

Спецпрокуратура иска отмяна на пускането от ареста на Иванчева и Петрова

Спецпрокуратура иска отмяна на пускането от ареста на Иванчева и Петрова - Tribune.bg
Снимка:

Има опасност да извършат ново престъпление, смята държавното обвинение

Специализираната прокуратура иска втората съдебна инстанция да отмени определението на съда от вчера, с което бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха пуснати под „домашен арест“. Това съобщиха от държавното обвинение. Специализираният наказателен съд постанови по-леките мерки да бъдат изпълнени до 12 часа на 22 декември.

Според прокуратурата по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължаване на мерките за неотклонение „задържане под стража“ на подсъдимите.

Липсва промяна в обстоятелствата, налагащи ревизия на мерките, не е разколебано и обоснованото предположение, че именно те са извършили престъплението, за което са обвинени.

Иванчева и Петрова бяха арестувани заедно с бившия кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров на 17 април и обвинени, че са поискали 500 000 евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин, за да бъде придвижена негова преписка в общината. При ареста на двете в колата им бяха намерени 70 000 евро, които според прокуратурата били първата вноска от искания подкуп.

От прокуратурата смятат, че  продължава да е налице реална опасност подсъдимите да извършат ново престъпление, ако бъдат с по-леки мерки за неотклонение.

Продължителността на задържането на подсъдимите до момента е в рамките на разумния срок според изискванията на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, сочат още от държавното обвинение.
Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети