Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Епизод 2 на СРС-та срещу Иванчева. Тя: За Ваклин 3 по 75!

Закон и ред

Епизод 2 на СРС-та срещу Иванчева. Тя: За Ваклин 3 по 75!

Епизод 2 на СРС-та срещу Иванчева. Тя: За Ваклин 3 по 75! - Tribune.bg
Снимка:

В евро, все пак сме в Европредседателството, отчита Петрова

"Три пъти по седемдесет и пет ще ги получи. Другото сега ще му включим да тръгне. После ще бъде при виза ли е, какво е? Проект ли е какво е? После при строителна площадка. Двадесет си е нормална оферта, защото като тегля една черта, че е окей". Думите са на Десислава Иванчева и са по адрес на изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин. Днес „Правен свят“ публикува втора част на СРС-та по делото срещу бившата кметица на Младост и нейната заместничака Биляна Петрова.

Думите се покриват с показанията на Ваклин, че само за разписване на разрешението за строеж, първоначално е бил изнудван за сума от близо половин милион лева (очевидно съвпадаща с посочените 3 x 75 000 евро - 225 000 евро).

В СРТ-та е записана среща между Иванчева, Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров.

Срещата е документирана, с разрешени от съдия СРС-та, като записите са три, тъй като по това време службите вече са поставили под наблюдение Иванчева, Петрова и Дюлгеров.

Иванчева назовава конкретните вноски, които се очакват от строителя. Разговорът протича и в закачки, които се отнасят до вида на валутата, в която трябва да бъдат парите. „Биляна Петрова: Евро. Тука Европа в българско европредседателство.“

Петко Дюлгеров не пропуска да уточни и своята част от сделката, като говори за 20% .

На няколко пъти по време на "оперативката" Дюлгеров напомня на Иванчева, че за да се плати исканата сума, тя лично трябва да поеме ангажимент, което според Ваклин, можело да стане при лична среща между тях.

СРС-тата разкриват Иванчева и Петрова в непозната светлина. Пред Дюлгеров двете самонадеяно разкриват, че не се интересуват от друго, освен от имиджа и ПР-а си. Става ясно и друго - макар, че се страхува, Иванчева имала амбиции да е кмет не само на "Младост", но и на София.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Асен Значи не била такава жертва, както каквато тя се изкарва
11.12.2018 13:02 / Отговор
Keen Откога "Правен свят" започна да бъде източник на СРС-та?
Ако тези въпросни, така наречени "СРС" бяха истински, не трябваше ли да бъдат приложени по делото, а не по жълти медии?
11.12.2018 18:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети