Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Бойко Ноев за случая „Гебрев“: Целта на Русия е да направи България слаба в ЕС и НАТО

Закон и ред

Бойко Ноев за случая „Гебрев“: Целта на Русия е да направи България слаба в ЕС и НАТО

Бойко Ноев за случая Гебрев: Целта на Русия е да направи България слаба в ЕС и НАТО - Tribune.bg
Снимка:

Бях до леглото му, когато умираше

„Зад отравянето на Гебрев стоят руски интереси. Русия иска да закрие българската оръжейната индустрия. Да дестабилизира България и тя да стане слабо звено в НАТО и ЕС. Така че отравянето на Гебрев е една дълга брънка. Първо са руските кръгове в България и второ- техните ятаци в България. Интересите на Русия не са да ударят някоя или друга партия у нас, а позициите на страната ни в Европа да бъдат отслабени.“ Това заяви бившият военен министър от кабинета Бойко Ноев, който е свидетел по разследването за отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев през 2015 година.

Според него Гебрев не е пил кафе. Вчера стана ясно, че силно токсично вещество е открито в кафето в дома му. Не бил ял в ресторант, преди да му стане зле, а там бил припаднал.

Свидетел съм по делото. Бях до леглото на Гебрев и сина му, когато те умираха във Военна болница, допълни Ноев.

Той твърди, че тримата отровени- Гебрев, сина му Христо и производствения директор в завод "ЕМКО" Валентин Тахчиев не са били на едно място преди инцидента. "Тримата души, които са отровени, са отровени всеки по отделно, на различни места", заключи той.

Той показа и доклад за намерените в организма на Гебрев следи след отравянето: „Химикалът, с който те са отровени е на базата на органофосфорно съединение. Това е същото съединение, което е от групата на „Новичок” – същото съединение, което е от групата на същото вещество Ви Екс”.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети