Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията

Закон и ред

Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията

Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията - Tribune.bg
Снимка:

„Хубавото, което видях, е изключително бърза реакция и взаимопомощ между различните звена на МВР, Министерството на отбраната, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която изключително адекватно помагаха на място”.

Това каза пред Нова ТВ вътрешният министър Иван Демерджиев.

В района все още има къщи, които не са проверени.

„След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, през които е преминало значително количество и не са били огледани”, подчерта той.

Няма загинали хора в следствие на бедствието няма и сериозно пострадали, увери министърът на вътрешните работи.

Той не скри, че има много сериозни материални щети.

„Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата сила е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от оплакванията на местните хора, което ще бъде проверено, е, че е допринесла сечта в района”, заяви Демерджиев.

Той е категоричен, че предстои проверка по това подозрение. „Тече разследване. И вчера не се срещнах с представителите на следствието, но ще има координация”, обеща ресорният министър.

Попитан дали Георги Семерджиев, станал известен с фатална катастрофа на столичния булевард „Черни връх”, при която загинаха две жени, се ползва от полицейска протекция, министърът отговори: „Има две дисциплинарни проверки, които са удължени. Изиска се да приключат преди сроковете. Мотивът е да се изчакат материали от прокуратурата. Едната касае Симона Радева, другата - неин колега. Имам съмнение, че са подпомогнали Семерджиев”.

Според информацията, с която министърът разполага, и двете проверки ще приключат на 12 септември.

„Не искам да изпадам в подробности, защото са предмет на проверка, но ще бъдат оповестени дисциплинарните мерки. Очаква се да бъде наложено дисциплинарно уволнение поне за едното от двете лица”, разкри Демерджиев.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати