Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията

Закон и ред

Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията

Демерджиев: Ще проверим твърдения на хората, че сечта е допринесла за наводненията - Tribune.bg
Снимка:

„Хубавото, което видях, е изключително бърза реакция и взаимопомощ между различните звена на МВР, Министерството на отбраната, както и една аварийно-спасителна група към Столичната община, членовете на която изключително адекватно помагаха на място”.

Това каза пред Нова ТВ вътрешният министър Иван Демерджиев.

В района все още има къщи, които не са проверени.

„След като водата се оттегли, започна проверка на къщите, през които е преминало значително количество и не са били огледани”, подчерта той.

Няма загинали хора в следствие на бедствието няма и сериозно пострадали, увери министърът на вътрешните работи.

Той не скри, че има много сериозни материални щети.

„Реката се е изливала по улиците. Течението, неговата сила е носила дървета, коли. Много дървета са свалени от планината. Едно от оплакванията на местните хора, което ще бъде проверено, е, че е допринесла сечта в района”, заяви Демерджиев.

Той е категоричен, че предстои проверка по това подозрение. „Тече разследване. И вчера не се срещнах с представителите на следствието, но ще има координация”, обеща ресорният министър.

Попитан дали Георги Семерджиев, станал известен с фатална катастрофа на столичния булевард „Черни връх”, при която загинаха две жени, се ползва от полицейска протекция, министърът отговори: „Има две дисциплинарни проверки, които са удължени. Изиска се да приключат преди сроковете. Мотивът е да се изчакат материали от прокуратурата. Едната касае Симона Радева, другата - неин колега. Имам съмнение, че са подпомогнали Семерджиев”.

Според информацията, с която министърът разполага, и двете проверки ще приключат на 12 септември.

„Не искам да изпадам в подробности, защото са предмет на проверка, но ще бъдат оповестени дисциплинарните мерки. Очаква се да бъде наложено дисциплинарно уволнение поне за едното от двете лица”, разкри Демерджиев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети