Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Джок Полфрийман

Закон и ред

Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Джок Полфрийман

Градският съд върна във ВКС делото за освобождаването на Джок Полфрийман - Tribune.bg
Снимка:

Икономия на време, а не процесуален пропуск, е причината вчера делото да се прати незабавно във ВКС

Софийският градски съд отново изпрати на ВКС делото по искането за условно предсрочно освобождаване на Джок Полфрийман с изпълнени указания и доказателства за връчен препис от искането на главния прокурор за възобновяване на делото на Полфрийман. Това съобщиха от СГС.

Липсват данни условно предсрочно освободеният осъден Джок Полфрийман да е получил лично препис от подаденото от главния прокурор искане за възобновяване беше един от мотивите на ВКС делото отново да се окаже вчера в СГС. Препис вече е връчен и папките отново са във ВКС.

Икономия на време, а не процесуален пропуск, е причината вчера съдията докладчик по делото да разпореди то да бъде изпратено незабавно във ВКС след уведомяване на страните за искането на главния прокурор. Съобщенията от получените уведомления щяха да бъдат допълнително внесени, докато делото се администрира във ВКС.

Полфрийман беше освободен от затвора на 20 септември. Той беше осъден през 2011 година на 20 години затвор, но понеже е излежал повече от половината от присъдата си, може да бъде пуснат предсрочно. Състав на САС обаче пусна австралиеца 7 години по-рано от предвиденото, което доведе до гражданско недоволство, а главният прокурор направи искане за възобновяване на процеса.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати