Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Инвеститори в „Младост": Иванчева ни заплашваше

Закон и ред

Инвеститори в „Младост": Иванчева ни заплашваше

Инвеститори в Младост: Иванчева ни заплашваше - Tribune.bg
Снимка:

Ще ме глобите ли? Не ми пука. Парите не са ми проблем, казала бившата кметица

„Опитваме се да строим от 2012 г., 4 пъти променяме проекта си основно, всяка промяна струва по 70 000 евро, 3 пъти правим частични промени, това са щети за фирмата ни", заяви Александър Лаков, предприемач в район „Младост", за случай, свързан с бившата кметица Десислава Иванчева, при който застрояването на парцел в района е възпрепятствано. Инвеститорът разказа историята си пред bTV.

Преди ареста си, в края на март, Десислава Иванчева подава сигнал до прокуратурата със съмнения за фалшификация на документи за строителство. Преписката е за строеж на 7-етажна сграда в частен имот с площ 1512 кв. м на ъгъла между ул. „Свето Преображение” и ул. „Д-р Атанас Москов” в жк „Младост 3”.

Още през 2012 година имотът е влязъл в плана за застрояване на „Младост”. След среща с кметицата Иванчева, тя предлага на инвеститорите и собственика на имота, теренът да бъде заменен – с друг, собственост на „Софийски имоти”.

„В един момент ние се срещаме с Иванчева и тя започва да ни заплашва. Всичко зависело от нея. Предложи ни да заменим с терен извън регулация", разказва свидетелката Елена Николова.

„Всичко е изключително драматично. Не сме предлагали пари никога, но не строим", добави друг свидетел бизнесменът Логофетов.

„Тя скри преписката от ДНСК, която позволява да сторим. Иванчева каза: „Ако вие изобщо искате да строите, ще строите на друг имот, защото аз съм казала. Вие нищо не можете да ми направите. Какво ще ми направите, ще ме глобите ли? Не ми пука. Парите не са ми проблем”, разказа бизнесменът.

„Ние сме инвеститори, а ни карат да се чувстваме като престъпници. Принуждавани сме да дарим имота си, ако искаме да строим”, завърши той.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още