Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иванчева искала среща с президента и налагане на вето от него

Закон и ред

Иванчева искала среща с президента и налагане на вето от него

Иванчева искала среща с президента и налагане на вето от него - Tribune.bg
Снимка:

Бившата кметица на „Младост“ искала да е градоначалник на София

Поредната порция СРС-та по делото срещу бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева публикува сайтът „Правен свят“. Докато кроят плановете за "превземането" на Столична община от кафенето, намиращо се до Софийските хали, Десислава Иванчева решава да проведе телефонен разговор със секретар на президента. От записа става ясно, че Иванчева дори не се притеснява, че макар и да не познава събеседника, на когото се обажда, лобира пред него за среща с държавния глава и дори за налагането на президентско вето. От другата страна на телефона се оказва Гълъб Донев – секретар по социалните въпроси и здравеопазването на президента и бивш служебен министър на труда, който препраща Иванчева към колегата му – Цвета Тимева, секретар по регионалното развитие на държавния глава.

„Да направим една среща, за да му обясня точно какво ни притеснява в самия закон и дали ще може действително да наложи това вето“, пише в СРС-тата.

В материалите по делото за корупция срещу Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и посредника Петко Дюлгеров, присъства и документиран със специални разузнавателни средства телефонен разговор, който доказва, че преписката на изнудвания строителен предприемач Александър Ваклин е придвижена незабавно, след като той e предал първата част от подкупа – 70 000 евро, пише още „Правен свят“.

Иванчева лично се обажда на секретарката си в районната администрация - Марги, на която нарежда "да я пуснете да се действa…", визирайки преписката на Ваклин груп, която по думите на бившата кметица се оказва върху стола ѝ в кабинета. Пред Марги, подсъдимата за получаване на подкуп не пропуска да обясни, че става въпрос за "дарение" под формата на строителство на детска площадка.

На 17 април 2018 г., преди обед, докато Иванчева и Петрова са в Столична община – Петко Дюлгеров и Александър Ваклин се срещат в заведение на ъгъла на улиците "Раковски" и "Ген. Гурко". Според обвинението там Ваклин предава първия транш от искания подкуп. След като получава парите от Ваклин, Дюлгеров се отправя за среща с Иванчева и Петрова, на които да предаде исканата сума. Срещата се провежда в заведение в градинката на "Кристал".

На два пъти Иванчева се подсеща сама, че трябва да се обади на секретарката си Марги, за да придвижи преписката на Ваклин, сочат публикуваните СРС-та. Според приложените веществени доказателствени средства, срещата приключва в 12.45 часа. В 12.50 часа бившата кметица на "Младост" се обажда на секретарката си Марги. Минути по-късно Иванчева и Петрова са арестувани.

При преглед на обемния материал от СРС-та се установява с категоричност, че не отговоря на истината твърдението, разпространено преди дни през фейсбук профилите на Иванчева и нейни сътрудници, че бившата кметица на "Младост" не е имала планове да участва в местните избори през есента на 2019-та година, пише още изданието.

При една от многобройните и продължителни срещи из кафенета, на които Иванчева, Петрова и Дюлгеров са обсъждали различни схеми за "дарения" от инвеститори, включително и това от Ваклин, тримата подробно разискват възможността Десислава Иванчева да се кандидатира за кмет на София. От разговора проведен на 3 април 2018 г. в кафене в центъра на София се разбира, че година и половина преди местния вот Иванчева и Петрова са се интересували как може да получат и политическа подкрепа за издигането на бившата кметица на "Младост" за кмет на Столична община.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Роси Тази нагла кучка по бързо да я осъждат и да пукне в затвора
07.01.2019 12:53 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети