Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Иззеха апаратура за подслушване от офис по разследването срещу ЛиЛана и SkilleR

Закон и ред

Иззеха апаратура за подслушване от офис по разследването срещу ЛиЛана и SkilleR

Снимка:

Ще проверяват дали устройството е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване

Следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура извършиха действия по разследване в офис на търговско дружество със седалище в столичния „Студентски град“. Негови собственици и управляващи са сред обвинените на 25 април 2020 г. за участие в организирана престъпна група за незаконно присвояване на евросредства по програма „Иновации и конкурентноспособност“, съобщиха от Следствието.

Близката на Васил Божков певица ЛиЛана и брат ѝ SkilleR, заедно с техни съучастници, бяха задържани миналата седмица по подозрения в злоупотреби с европари.

При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначенo за незаконно подслушване и проследяване.

От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.  


Коментари (1)

Киро Бизона Това, което можа да се види от снимките в друг сайт, едно от нещата е CSD-21 на американската фирма Great Southern Technology, Inc. С тази апаратура се осигурява максимално възможна степен на защита срещу всички видове телефонни подслушвания и „бръмбари“ в помещенията. Тя се доставя със специални, подробни инструкции, които стъпка по стъпка гарантират лесна работа и не изискват абсолютно никакви технически познания. Така че този CSD-21 е осигурявал защита на комуникациите и разговорите! Кому е било нужно и защо, ако бизнесът е бил така невинен, както го представят?
29.04.2020 10:59 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още