Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кирилов: Нямам съмнения, че системата за разпределение на делата е манипулирана

Закон и ред

Кирилов: Нямам съмнения, че системата за разпределение на делата е манипулирана

Кирилов: Нямам съмнения, че системата за разпределение на делата е манипулирана - Tribune.bg
Снимка:

Нямам съмнения, че системата за разпределение на делата е манипулирана. Това каза правосъдният министър Данаил Кирилов пред БНТ във връзка с централизираната система за случайно разпределение на делата.

По думите му много са хипотезите, трябва да се установи от разследването. "Тази система е внедрявана на коляно, на крак. Много пъти се е сменяла концепцията за формата на системата и нейното интегриране", каза той и допълни, че се създава впечатлението, че се е действало на парче.

"Оказва се, че тази система е митично електронна. Тя е продукт, чиято е цел е създаването на лист хартия. Не е ясно с колко верни списъци на съдии се е извършвал подбора. Не остават никакви следи, това не е случайно", добави правосъдният министър.

Той допълни, че няма да обвинява конкретни лица, защото тогавашния ВСС и други субекти имат отношение към приемането на системата. "Дори да е имало намеса, това не води еднозначно до опорочаването на съдебните процеси", допълни той.

Имаше една интервенция в системата през 2016 г. с SQL инжекция. Приема се, че тя не е била успешна. Няма данни обаче дали в последствие са правени нови опити. Експертите заявиха, че с SQL инжекция е атакувана и базата данни на НАП, но в този случай опитът е бил успешен. Най-тежката работа в разследването е установяването на връзката на техническите устройства с конкретни лица, обясни Кирилов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети