Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Кирилов за клипа: Уронване на престижа на съдебната власт и грубо засягане на ценностите

Закон и ред

Кирилов за клипа: Уронване на престижа на съдебната власт и грубо засягане на ценностите

Кирилов за клипа: Уронване на престижа на съдебната власт и грубо засягане на ценностите - Tribune.bg
Снимка:

Бях много изненадан от клипа в Съдебната палата. Не можах да възприема това като истина, мислех, че е фалшива новина. Това заяви пред БНТ министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

Това е уронване на престижа на съдебната власт и то грубо засягане на ценностите в правосъдието. Вчера наредих проверка. Установили сме фактите, че охраната се осъществява от ГДО, които са осъществили пропускателен режим за клипа. Освен, че тази сграда е храм на правосъдието, тя е и културно-историческа ценност, и е странно да може всеки да наеме за 12 часа тази сграда. Разчитам днес ВСС да обсъди случая, добави министърът.

Видеото е към парчето „Yerba“ на българския музикант Аlek Sandar. Заглавието произлиза от един от жаргоните, с които се наричат цигарите с марихуана. Във кадрите има полуголи жени, въоръжени мъже, пистолети, разширени от дрога очи на танцуващи хора, сред които има и деца.

В Съдебната палата се помещават няколко съдилища, сред тях Софийски градски съд, Софийски апелативен съд, Върховен касационен съд, Окръжен съд – София. Отговорност за цялата сграда носи ВКС, с председател Лозан Панов.


Коментари (1)

Вярва ли Сега вярвя ли някой,че по убийството на Милен Цветков от тоя развъдник на наркотици и сатанизъм би могло да произтече справедлива присъда?
23.04.2020 11:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати