Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Георги Георгиев от „Боец“ на съд заради неверни постове за COVID-19 в социалните мрежи

Закон и ред

Георги Георгиев от „Боец“ на съд заради неверни постове за COVID-19 в социалните мрежи

Производството срещу приближения на Цветан Василев е за заблуждаващи знаци за тревога под формата на подвеждаща и недостоверна информация

Районна прокуратура - Видин се е самосезирала по повод информация, публикувана в електронна медия, че заразени с COVID-19 медицински лица от МБАЛ „Св. Петка“ – град Видин заразяват пациенти, съобщиха от прокуратурата.

Във въпросната публикация, пусната от Георги Георгиев от „Боец“, се твърди още, че гр. Видин е на първо място в страната след София по брой на заразени, като е отказано тестуване на здравните работници и контактните лица.

По случая е образувано бързо досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 326, ал.1 от Наказателния кодекс. В качеството на обвиняем е привлечен Георгиев. за това, че на 20.04.2020 г. предал чрез средствата за масово осведомяване заблуждаващи знаци за тревога под формата на подвеждаща и недостоверна информация.

В хода на разследването е установено, че от 20.04.2020 г. е започнало тестуване за коронавирус на всички медицински лица в МБАЛ „Св. Петка“ - град Видин, като информацията е била подробно разяснена на обвиняемия. Въпреки това той е изнесъл заблуждаващи твърдения в електронна медия.  

 


Коментари (12)

алоооууу я напишете кога ще раздават дубайските фурми та да се наредим на опашката
21.04.2020 19:12 / Отговор
Киро Бизона Дубайските фурми са запазени само за обитателите на Подопашието на коня, щото били много мераклии за тях! А кога ще ги раздават, ще съобщят по телефона в телефонната кабина, в която умнокрасавците си правят годишните конгреси!
21.04.2020 19:49
Karabas Barabas Ах, какъв интелект, каква душевна чистота, каква непорочна искреност струи от лицата на прекрасните господа от снимката! Такива могат да бъдат само един пишман банкер и един пишман политик! Ура, дрОгаре и дрОгарке! Венсеремос! Но пасаран! Ернесто Че Гобара!
21.04.2020 20:01 / Отговор
Борис Правилно, този човек от както е на хранилка при фараона Цветан Василев нищо вярно не е казал.
22.04.2020 07:50 / Отговор
Петър Искам и аз да пиша коментари за пари, с кого да се свържа?
22.04.2020 13:14 / Отговор
Димо Нека да го съдят, за урок ще му е занапред, че с измамници като Цветан Василев не трябва да се занимава, колкото и пари да му дават.
22.04.2020 14:21 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема