Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Менко Менков: Чух как казват на полицаите да сложат белезници на Борисов и да го изкарат пред медиите

Закон и ред

Менко Менков: Чух как казват на полицаите да сложат белезници на Борисов и да го изкарат пред медиите

Менко Менков: Чух как казват на полицаите да сложат белезници на Борисов и да го изкарат пред медиите - Tribune.bg
Снимка:

„В дома на подзащитния ми Бойко Борисов не е иззето абсолютно нищо, протоколът е празен. А в дома на г-жа Арнаудова са иззети един тефтер, на който отгоре пише „Борисов" и рекламни материали с лика на Бойко Борисов от предходните избори“, заяви пред БНТ адвокатът на Борисов и Арнаудова Менко Менков.

По думите му единственото много важно нещо, което е иззето, е официален поздравителен адрес от Васил Божков до пиара на правителството на Бойко Борисов - г-жа Арнаудова, с благодарност. Според него това е доказателство, че няма как по същото време Васил Божков да е бил изнудван и същевременно да изпраща поздравителен адрес.

„Така че произнасянето на Софийския градски съд няма абсолютно никакво значение за протичането на процеса по-нататък. До този момент няма никакви доказателства, събрани по реда на НПК, че г-н Васил Божков е изнудван. Разследването е проведено абсолютно незаконосъобразно", категоричен е Менков.

„Разследващи полицаи от състава на МВР, съгласно 194 ал.1, т.2 от НПК, нямат право да разследват членове на МС, каквито несъмнено са били г-н Борисов и г-н Горанов към онзи момент“, поясни той.

Менков съобщи за срещата си с депутати от ЕП, специално пристигнали да разследват случая - Моника Холмайер, председател на Бюджетната комисия в ЕП и има правомощията да изисква сведения от Европейската прокуратура, и Йерун Ленаарс. По думите му те са потресени от случилото се.

Двамата провеждат среща с главния прокурор на България и им предстои среща с министър-председателя г-н Кирил Петков и с вътрешния министър г-н Бойко Рашков.

Той е категоричен, че в работата на разследващите полицаи, които по закон са независими, непрекъснато е упражнявано въздействие. Отбеляза, че по времето, когато вече е бил в дома на г-н Бойко Борисов, на разследващите полицаи някой се е обадил и се е чуло от слушалката „Задържайте го. На всяка цена му сложете белезници и го изкарайте пред медиите".

Менков допълни, че към този момент съобщението до медиите, че Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са задържани, вече е било качено. „Не бяха все още задържани".

Проектът за постановление за задържане на Борисов, Арнаудова и Горанов, внесен от МВР в Прокуратурата, няма никакво значение. „Каквото и да прави по това производство МВР, то е незаконно", подчерта адвокатът на Бойко Борисов и допълни, че днес в медиите са изтекли показанията на Кирил Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати