Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Найденов попиля БТВ и Дневник: Не публикуват интервюта заради големи рекламни договори с Божков

Закон и ред

Найденов попиля БТВ и Дневник: Не публикуват интервюта заради големи рекламни договори с Божков

Найденов попиля БТВ и Дневник: Не публикуват интервюта заради големи рекламни договори с Божков - Tribune.bg
Снимка:

Когато Божков каже, че е на Балканите, значи е на Филипините

„Декември бях при вас и ви казах за нещата, за заплахите за убийство и ви дадох цялата документация. Защо сега ме питате – бях ви го дал с документи за укритите данъци. Дадох и 12 часа интервю за Дневник, но не излезе нищо. Не търся конспирация. Просто имате големи рекламни договори. Никой не смее да му застане на пътя на Божков.“ Това каза в ефира на bTV Цветомир Найденов, който е съдружник с Божков в Еврофутбол от 1992-1993 г. Найденов няколко пъти повтори, че е дал информация преди 45 дни, но нищо не е последвало.

„Божков е сериен изнасилвач, изнасилил е стотици жени, включително непълнолетни. Има подадени жалби, вижте дали не са укрити“, продължи той.

По думите му Васил Божков контролира „Еврофутбол“ от 1993 година.“В момента сме съдружници само на хартия, имам само 16%. Спрени са ни парите от лятото“, каза още той. По думите му, когато е разбрал за нередности с данъци, е дал сигнал затова.

„Имаме отделни бизнеси, аз съм партньор и с други хора и в други бизнеси. Сега вече не мога да дам повече информация, защото тече разследване“, допълни Найденов.

„Божков е корумпирал всичко по пътя, Комисията по хазарта, иска да е монополист. Той има бизнес само в България, защото е блеклиснат в ЕС и САЩ. Васил Божков е в черния списък на САЩ и ЕС и той не може да работи там. Всички председатели, без Мария Филипова, са идвали на крака в Нове холдинг. Бил съм заплашван, затова не съм го казвал. От нищо не съм бил облагодетелстван, а съм спиран от Божков постоянно“, разказа бившият съдружник на Божков.

По думите му е бил заплашен от хазартния бос през юни миналата година. „И това преля чашата, но търсих вариант да си запазя живота, на семействата ни, на мен и брат ми, да съберем доказателства за престъпния му бизнес. Извадете му отчетите- всички са размазани“, каза Найденов.

На въпрос дали Божков е имал политически чадър, Найденов отговори с: „Не знам“.“Костов си махна Орешарски като номинация за кмет заради това, че беше ходил при Божков“, допълни той.

„Когато ви каже на Балканите, значи е на Филипините. Когато ви каже, че е на половин час, значи се намира на 10 часа разстояние“, допълни бившият съдружник по повод на това къде в момента се намира Васил Божков.

Найденов съобщи, че от 15 дни се извършва „петата по мощ в историята на интернет кибератака срещу Ефбет“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети