Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. След намерен телефон в килията- Банев затихна във Фейсбук

Закон и ред

След намерен телефон в килията- Банев затихна във Фейсбук

След намерен телефон в килията- Банев затихна във Фейсбук - Tribune.bg
Снимка:

Преди това валят статуси с икономическа и политическа тематика

Обвиняемият бизнесмен Николай Банев затихна във Фейсбук. На страницата на арестанта няма статуси от 25 декември, сочи справка на Tribune.bg. В кутия от натурален сок, която е била в килията на Банев е намерен мобилен телефон, съобщи преди дни зам.-главният прокурор Иван Гешев. Телефонът бил спипан преди около 10 дни. Не е ясно бизнесменът сам ли е водил комуникацията с последователите си в социалната мрежа, но е факт, че от Коледа до сега Банев не се обръщал към четящите го във Фейсбук.

Преди това бизнесменът е доста активен, както от българския арест, така и от френския, където беше преди екстрадицията си.

Банев честити Коледа на 25 декември. „Както знаете, се изтягам в ареста и не си лъзгам шейната по Коледа“, пише на страницата му ден по-рано. В статуса от 24 декември той се впуска в обяснение на своето виждане за Дядо Коледа, който трябвало да „да премине транзит, защото я е поспрял да почине някъде, я е останал без шейната си или е останал в някой следствен арест за превоз на контрабандни подаръци и с още куб обвинения свързани с наличието на евентуална престъпна група от поръчители, производители и съучастници в превоза и доставката на подаръците“.

На страницата на Банев е писано на 20 декември, а ден по-рано има няколко статуса. Изява има и на 6 декември. И така през няколко дни на стената се появява изказване на арестанта.

В повечето статуси Банев разсъждава за икономика, историята на дейността си и политика. „След като се изкара комуникацията, се вижда общуване с руски лобисти. Те му предлагат сформиране на евраазийска народна партия в България. Срещу това той иска политическо убежище“, каза Гешев преди дни. По думите му Банев е подготвял хибридна война срещу България и медийна атака срещу прокуратурата.

Банев и съпругата му Евгения са със 7 обвинения за това, че след 2005 г. са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони от данъци и са изпрали повече от 1 млрд. лв.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети