Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Ново обвинение за Пламен Бобоков за държане на археологически обекти

Закон и ред

Ново обвинение за Пламен Бобоков за държане на археологически обекти

Снимка:

Обвиненията на бизнесмена Пламен Бобоков вече са три, съобщи bTV. Новото обвинение е за държане на археологически обекти. Повдигнато е от Окръжната прокуратура в Русе, където в момента е Бобоков, за да се запознае с новото обвинение. Новата мярка за неотклонение по това разследване е „подписка“.

Бизнесменът се разследва по общо три обвинения. Другите две са – търговия с влияние и нерегламентиран внос на отпадъци.

Преди дни брат му - Атанас, излезе от ареста срещу рекордната за съдебната ни система гаранция от 2 милиона лева.

През юли бизнесменът беше арестуван в София по разследването за търговия с влияние. В телефоните на Бобоков бяха открити чатове със съветника на президента Пламен Узунов. Специализираната прокуратура предяви обвинение на двамата за участие в престъпен сговор, с цел осъществяване на търговия с влияние и длъжностни престъпления.

По другото обвинение разследвани са и двамата братя Бобокови. През септември прокуратурата съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с разследването на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ.  


Коментари (1)

Хетера А за сводничество няма ли да получи обвинение.
30.11.2020 14:36 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още