Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Трети опит: Атанас Бобоков иска да излезе от ареста

Закон и ред

Трети опит: Атанас Бобоков иска да излезе от ареста

Снимка:

Медиците казват какво е здравословното му състояние

За трети път бизнесменът Атанас Бобоков ще се изправи пред съда с искане за по-лека мярка за неотклонение. Днес магистратите от Специализирания апелативен съд ще решат дали да изменят мярката на обвиняемия.

Миналата седмица беше назначена тройна съдебно- медицинска експертиза. В нея ортопед-травматолог, хирург и кинезитерапевт ще кажат дали Бобоков може да се лекува в домашни условия, каквото показва последното заключение, изготвено от болница „Лозенец“, или може да бъде лекуван в МВР болница, както настоява прокуратурата. Преди време Атанас Бобоков претърпя операция на коляното, а според защитниците му страда от начална фаза на коксартроза.

Бобоков е в ареста от 4 месеца. по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

Спец прокуратурата води разследване срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още