Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвинените в убийството на Йордан и Марияна остават в ареста

Закон и ред

Обвинените в убийството на Йордан и Марияна остават в ареста

Снимка:

Двамата мъже направиха пълни самопризнания за жестокото двойно убийство

Задържаните извършители за предумишленото убийство на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна остават за постоянно в ареста. Решението е на Софийския апелативен съд, който се произнесе днес по мярката на Георги Начев и Пламен Шляпашки, предаде БГНЕС.

39-годишният Шляпашки и 44-годишният Нанчев са криминално проявени, Шляпашки дори е осъждан. Двамата мъже направиха пълни самопризнания за жестокото двойно убийство.

Повдигнатото им обвинение е за предумишлено убийство с користна цел. Смята се, че мотивът за престъплението е финансов. Ако вината им се докаже, ги очаква затвор до 20 години, „доживотен затвор“ или „доживотен затвор без замяна“.

В хода на разследването в домовете на двамата бяха намерени златни накити, принадлежали на жертвите.

Двамата са застреляли възрастното семейство в дома им в София, след което са укрили телата и са се върнали да прикрият следите на престъплението. Деянието е извършено предумишлено, като преди осъществяването му те са взели решение за начина и средствата за извършването му.

Мотивът им е бил да придобият парични средства и бижута, собственост на жетвите. След осъществяването му извършителите са разчленили телата, поставили в пластмасови бидони и найлонови чували и изхвърлили във водоем в землището на село Негован. Тленните останки на жертвите бяха открити дни по-късно случайно от граждани в близост до водоема.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив