Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Обвинения за петима, били част от банда за лихварство (СНИМКИ)

Закон и ред

Обвинения за петима, били част от банда за лихварство (СНИМКИ)

Групата беше ударена от антимафиотите преди ден в Берковица

Петима роднини са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, съобщиха от специализираната прокуратура. Бандата действала чрез насилие и заплахи в Берковица, където вчера беше проведена акция на антимафиотите.

При извършените претърсвания и изземвания в къщи и автомобили на ръководителя и членовете на престъпното сдружение са намерени и иззети около 2 кг златни накити, тефтери със списъци и данни на длъжници, мастербокс с цигари без акцизен бандерол, луксозни автомобилr, сред които Ауди Q7 и BMV 535.

Бандата действала от 2016 година. Занимавала се е основно с лихварска дейност, като е предоставяла на нуждаещи се кредити в различни размери срещу високи лихви - обикновено 30% месечно. В много случаи „заемодателите“ искали лихвите да се възстановяват с по 100 лв. седмично. При забава на вноска следвало рязко увеличаване на дълга, заплахи, физическа разправа, искания за прехвърляне на къщи и автомобили.

„Трябва да отидеш при тях и да подпишеш, че прехвърляш къщата си... ако не, няма да те оставят жив, ще изнасилят жена ти, детето ти, майка ти“, „Ще убия мъжа ти, а тебе ще те направя проститутка на магистралата, докато не издължиш парите...“, били част от заплахите към длъжници.

Петимата обвинени са с дълги криминални досиета. Ще останат в ареста за 72 часа, след това държавното обвинение ще иска от съда да им бъдат наложени постоянни мерки за неотклонение „задържане под стража“.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати