Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Окончателно: Андре Токев излиза предсрочно от затвора

Закон и ред

Окончателно: Андре Токев излиза предсрочно от затвора

Окончателно: Андре Токев излиза предсрочно от затвора - Tribune.bg
Снимка:

Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на Софийския градски съд, с което на 13 юли бе допуснато условно предсрочно освобождаване на осъдения шеф Андре Токев.

С днешното си решение апелативните магистрати приемат за обосновано определението на първоинстанционния съд, че към настоящия момент осъденият с поведението си в затвора е дал доказателства за поправянето си. Събрани са доказателства за неговата полезност за обществото; същевременно към 13.07.2022 г. осъденият е бил изтърпял фактически повече от половината от наложеното му наказание „лишаване от свобода“. Това обуславя извод за обоснованост и законосъобразност, т.е. правилност, на обжалваното определение и за неоснователност на подадената срещу него жалба, сочат апелативните съдии.

Определението на САС е окончателно.

Токев беше освободен предсрочно от затвора миналата седмица. Прокуратурата заяви, че няма да обжалва решението, но администрацията на затвора го направи. През ноември 2021 година Токев беше хванат да шофира пиян и по джанти колата си. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати