Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Откриха близо 5 кг метамфетамин на Капитан Андреево (СНИМКИ)

Закон и ред

Откриха близо 5 кг метамфетамин на Капитан Андреево (СНИМКИ)

Близо 5 кг метамфетамин откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На 12.10.2022 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Турция за Германия. Водачът- турски гражданин с инициали А.К., представил пред митническите служители редовни документи за превозваната групажна стока.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в долапа на полуремаркето, който често се използва от водачите за съхранение на храна и посуда, в две тенджери, грил тиган и черна полиетиленова торба, митническите служители откриват девет прозрачни плика, съдържащи бяло кристално вещество. При извършения полеви тест веществото реагирало на метамфетамин. Общото бруто тегло на открития наркотик е 4,900 кг на стойност за нуждите на съдебната система 122 500 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Дес с постановление на наблюдаващия прокурор турският гражданин е задържан за срок до 72 часа.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати