Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Първи думи на Гешев след избора му: Няма значение кой си, когато си извършил престъпление

Закон и ред

Първи думи на Гешев след избора му: Няма значение кой си, когато си извършил престъпление

Снимка:

Бях искрен в това изслушване и съм човек, който се променя от градивна критика, каза Гешев

Аз съм човек, който обмисля внимателно всички критики и се променям винаги, когато реша, че критиките са градивни, бяха първите думи на Иван Гешев, след като ВСС го избра за новия главен прокурор на България.

„Предвиждам много неща, но нека видим как ще се развие процедурата в следващия етап, тоест да видим преценката на президента“, каза Гешев пред БНТ. По думите му е рано да коментира, но може да каже, че се надява прокуратурата да се отвори към проблемите и болките на хората.“Надявам се прокуратурата да е по-активна в промяната на чувството на несправедливост в обществото, прокуратурата да поеме ангажиментите си към гражданите на места, където това не се случва“, допълни той.

Въпреки последния доклад на ЕК, според Гешев има да се върши още много работа. В България има стандарти на доказване, много по-високи от която и да е друга страна на ЕС, допълни той.

„Аз бях искрен на това изслушване, казах само неща, в които вярвам“, заяви Гешев. „Трябва да продължим така, както през последните 2-3 години, като показваме, че няма разлика между гражданин с нисък социален статус и такъв, който има висок социален статус, когато те са извършили престъпление“, завърши Гешев.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема