Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата: Където намерим данни за престъпления в приватизацията, ще образуваме разследвания

Закон и ред

Прокуратурата: Където намерим данни за престъпления в приватизацията, ще образуваме разследвания

Прокуратурата: Където намерим данни за престъпления в приватизацията, ще образуваме разследвания - Tribune.bg
Снимка:

Дори да е изтекла давността на престъпленията, обществото ще бъде информирано за нарушенията

„Там, където има данни за престъпления по линия на приватизационните сделки, ще бъдат образувани досъдебни производства. А ако има изтекла давност, обществеността ще бъде информирана за целия приватизационен процес и нанесените щети от нея.“ Това заяви на говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БГНЕС.

По-рано днес стана ясно, че главният прокурор Иван Гешев е възложил на ДАНС пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

Проверката трябва да обхване всички приватизационни сделки, извършването на плащания по тях, независимо от вида на платежните средства, както и всички предприети действия по осъществяването на следприватизационния надзор.

„ДАНС следва да установи събрани ли са предвидените в приватизационните договори неустойки, лихви, обезщетения и банкови гаранции, в случай на тяхното частично или цялостно неизпълнение. В тази връзка следва да се установи извършени ли са действия по разваляне на приватизационните договори, в случай на тяхното неизпълнение. Проверяващите трябва да установят как е била водена цялата документация по текущия следприватизационен контрол, извършвани ли са проверки по изпълнение на приватизационните договори и била ли е актуализирана своевременно информацията в публичните регистри“, обясни Сийка Милева.

В обхвата на проверката трябва да бъде извършен и анализ на одитните доклади на Сметната палата и какви действия са били предприети по изпълнението на дадените указания.


Коментари (1)

инж. Владислав Воденичаров Искате ли помощ от експерт оценител?
12.02.2020 16:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати