Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Прокуратурата се самосезира по данните за корупция от Ханке, ще разпитва Петър Стоянов и Иван Костов

Закон и ред

Прокуратурата се самосезира по данните за корупция от Ханке, ще разпитва Петър Стоянов и Иван Костов

Прокуратурата се самосезира по данните за корупция от Ханке, ще разпитва Петър Стоянов и Иван Костов - Tribune.bg
Снимка:

Имах доказателства, дадох ги на Петър Стоянов, каза Ханке

Прокуратурата се самосезира във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. от проф. Стив Ханке твърдения за корупция „по високите етажи на властта“. Те бяха представени в интервю за бТВ, съобщиха от прокуратурата.

Интервюто съдържа данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление: „Да Ви потопя в атмосферата – седяхме в малкия кабинет на Стоянов до големия президентски кабинет. Бяхме с госпожа Ханке, Стоянов и преводача. Тъкмо бях пристигнал от Щатите и споменах за пореден път, че „Трябва да се справим с корупцията“, а той отвърна: „Професор Ханке, хиляди пъти съм Ви казал, че ако нямате доказателства, не мога нищо да направя. Имате ли доказателства?“ Отвърнах му, че вече имам доказателства, той ме погледна смутен и попита „И, къде са?“ Показах му това. Куфарчето, което винаги носех в България. Пълно с документи, доказващи случай на корупция. Извадих ги от куфарчето, той попита дали може да ги копира и го направи. Докато секретарката ги копираше, Стоянов се обади на Костов, тогава премиер, и му се развика по телефона. Не разбрах какво му казваше, защото беше на български, но ясно схванах посланието – „професор Ханке те е хванал в крачка“.

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто, с оглед преценка за наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления. От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица.


Коментари (2)

Пардю Ханке,все тая Има ли как да го съдят това измислено професорче,дето се намесва във вътрешните работи на суверенна държава?Къде другаде ще си позволи такива изявления,при това цяла седмица.Сега къде се е скрил?
24.02.2020 15:40 / Отговор
ОтклонявАне От истинския си скандал е това сезиране.и при най- малкото съмнение трябва да се подаде оставка на втория час.Какво шикалкави този мафиот, а Младенов беше като гръмнат, като го питаха. Този омаскари с групировката си цяла България, да си дава оставка и да го съдят в Европа.
25.02.2020 08:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема