Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Пуснаха под домашен арест бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев

Закон и ред

Пуснаха под домашен арест бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев

Пуснаха под домашен арест бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев - Tribune.bg
Снимка:

Пламен Георгиев е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев беше пуснат под домашен арест. Това реши Апелативният специализиран наказателен съд.

Състав на съда днес отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което бе оставено без уважение искането на обвиняемия Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека такава, като вместо това измени мярката му от „задържане под стража“ в мярка за неотклонение „домашен арест“.

Апелативният специализиран наказателен съд прие, че от момента на задържането на обвиняемия 08.02.2020 г. до настоящия момент не е надградена доказателствената маса по обвинението за престъпление по чл.321 от НК, а именно участие в организирана престъпна група, както и не е прецизирано обвинението по чл.282, ал.2 от НК на същия обвиняем.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари. Той и още един член на Комисията - Тодор Марков, който се намира под домашен арест, е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети