Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдът реши: Миню Стайков остава в ареста

Закон и ред

Съдът реши: Миню Стайков остава в ареста

Съдът реши: Миню Стайков остава в ареста - Tribune.bg
Снимка:

Алкохолният бос е обвинен, че е участвал в престъпен сговор за злоупотреби с европейски фондове

Миньо Стайков остава в ареста. Специализираният съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи БГНЕС. Стайков е обвинен, че е участвал в престъпен сговор за злоупотреби с европейски фондове.

Собственикът на "Винпром Карнобат" беше арестуван през септември миналата година по обвинения за участие в организирана престъпна група за производството на цигари в нелегални фабрики, разпространявани след това на "черния" пазар. Обвинения има и за пране на пари, както и за данъчни измами. От тогава Стайков е в ареста.

За новите обвинения на Стайков стана ясно преди дни, когато Специализираната прокуратура проведе акция срещу злоупотреби със средства от фондовете на ЕС. Тогава от държавното обвинение съобщиха за схема с фирми, които са кандидатствали по Програмите за развитието на селските райони и по програмата за "Конверсия на лозя". Разследвани са 8 души за отпуснати средства в периода 2015 – 2018 година. По едната програма са отпуснати 11,5 млн. лева. След намесата на прокуратурата парите не са стигнали до престъпната група. По втората програма “Конверсия на лозя“ са поискани над 7 млн. лева. Получени са 5 млн. лева. Останалите пари не са платени.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати