Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Съдия Миталов се върна на работа след болничния

Закон и ред

Съдия Миталов се върна на работа след болничния

Снимка:

Съдия Андон Миталов, посочен от Държавния департамент на САЩ като замесен в "сериозна корупция", се върна на работа в спецсъда. Той беше излязъл в болничен в разгара на скандала през миналата седмица, съобщава Канал 3.

Магистратът категорично отказа да коментира дали се е срещал с адвокатите на Николай Малинов от "Русофили", както и да говори за наложената му забрана да влиза в САЩ.

Именно съдия Миталов разреши на обвиняемия в шпионаж да пътува до Русия в края на миналата година, за да бъде награден от Путин.

По случая със съдия Миталов заместник-помощник държавния секретар за Европа и Евразия Матю Палмър, който се срещна с премиера Борисов вчера в София, заяви: "В готовност сме да предоставим данни на компетентните български власти, когато това е необходимо. Ние сме готови да се борим с корупцията, да назоваваме лицата, които участват в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че САЩ застават твърдо и уверено в подкрепа на доброто управление, прозрачността и отговорността и ролята, която лицата, заемащи публични длъжности, играят за гарантирането на доброто управление".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема