Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Магдалинчев за Миталов: Изненадах се, че става въпрос за колега

Закон и ред

Магдалинчев за Миталов: Изненадах се, че става въпрос за колега

Магдалинчев за Миталов: Изненадах се, че става въпрос за колега - Tribune.bg
Снимка:

„Не е приятно. Изненадах се дотолкова, доколкото става въпрос за колега от системата. Странно е.“ Така представляващият ВСС Боян Магдалинчев коментира пред БНТ случая със съдия Андон Миталов, който беше обявен за българина със забрана да влиза в САЩ заради корупция.

„Информацията говори за корупционни действия. Не знаем за какви става въпрос. Специализираният съд се занимава само с наказателни дела, не с граждански и други. Информацията е много обща, която се изнесе официално, тепърва ще видим за какво става въпрос“, допълни Магдалинчев.

По думите му не се споменава случая „Малинов” . „На този етап не можем да знаем за какви други дела може да става въпрос“, допълни той.

Миталов е съдията, който пусна обвинения в шпионаж председател на движение „Русофили“ Николай Малинов да пътува до Русия, където получи награда лично от президента Владимир Путин. Все още не е ясно дали това дело има нещо общо с изнесената от САЩ информация.

„Поискахме информация от прокуратурата, от КПКОНПИ и др. Поискахме информация и от Държавния департамент на САЩ. Изненадах се, че става въпрос за колега от системата. Българските власти не знам дали са се изненадали. Допускам вероятността да са работили съвместно“, каза Магдалинчев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети