Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров се връща в ареста

Закон и ред

Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров се връща в ареста

Снимка:

Апелативният спецсъд промени мярката му за неотклонение

Шефът на „ТАД Груп“ Иван Тодоров отива в ареста. Това решение бе взето от Апелативния спецсъд. Магистратите промениха мярката за неотклонение на Тодоров от парична гаранция на арест. Според тях той е опасен за обществото.

Миналата седмица Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 100 000 лв. на обвинения за подбудителство към кибертероризъм Иван Тодоров. Той обжалва размера на гаранцията, а държавното обвинение протестира вида на мярката и настоява за „задържане под стража“.

„Не съм поръчвал нищо“, беше единственият коментар пред журналисти на собственика на "ТАД Груп".

Изненадващо днес в съда се появи обвиненият за хакерската атака на НАП Кристиян Бойков. Искането от страна на           защитата той да бъде разпитан беше отхвърлено.

По-рано стана ясно и че прокуратурата има нови доказателства за атаката, които могат да разкрият чувствителна информация за хора и фирми. Затова бе поискано мярката да бъде гледана при закрити врата, но и това искане не бе прието.

Според прокуратурата извършител на хакерското копиране на базата данни на НАП, както и на други бази, е Кристиян Бойков и по тази причина той е обвинен за тероризъм чрез компютърно престъпление с цел всяване на смут и страх сред обществото. Подбудители са били търговският директор на фирмата Янков, както и собственикът Тодоров, твърдят от държавното обвинение.   

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още