Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Закон и ред
  3. ГДБОП: Поръчката за хакерската атака срещу НАП към „ТАД груп“ е отвън

Закон и ред

ГДБОП: Поръчката за хакерската атака срещу НАП към „ТАД груп“ е отвън

ГДБОП: Поръчката за хакерската атака срещу НАП към ТАД груп е отвън - Tribune.bg
Снимка:

Имаме информация от кой човек идва, каза Ивайло Спиридонов

Поръчката за хакерската атака срещу НАП е дадена на „ТАД груп“ отвън. Това стана ясно от думите на директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) главен комисар Ивайло Спиридонов. Той заяви пред bTV, че имат информация кой човек е дал заданието и обеща съвсем скоро да бъде разрита самоличността му.

„Мотивът на „ТАД груп“ ще стане ясен в съда. Имайте търпение. Кристиян Бойков не може сам да извърши тази хакерска атака. Такива неща се правят със силна и ясна подкрепа“, каза още той.

По повод на разпространените доказателства от прокуратурата по случая, шефът на ГДБОП обясни, че разследващите е трябвало да покажат до някаква степен истината. Спиридонов се възмути от това, че обвинените се изкарват жертви.

„Всичко ще стане ясно в съда“, каза още той и посочи, че има и още много доказателства. На компютъра на Байков е намерено и писмото, изпратено до медиите, както и останалата база данни от НАП, които не са разпространени.

„Тези лица са пример как може да станеш жертва на собствената си охранителна система. Видяхме какъв код се въвежда от охранителните камери“, обясни шефът на ГДБОП за това как са разбрали кода за достъп.

Спиридонов категорично отрече да са използвали услугите на „ТАД груп“, както твърдят нейни представители.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати